Co nowego?

Zapraszamy na wyjątkową degustację whisky przygotowaną specjalnie dla Klientów Warszawskiej Izby Lordów. W czasie Lords’ Day 2018 nasi przyjaciele z Whisky and Wine Place zaprezentują unikalną selekcję whisky z różnych regionów świata.

W czasie degustacji będzie można poznać:

Nikka from the barrel

Wyjątkowy blend będący kompozycją blisko 100-u różnych rodzajów whisky: single malt z Miyagikyo i Yoichi oraz grain whisky produkowanej z kukurydzy. Whisky dojrzewała głównie w beczkach po bourbonie, a także w beczkach sherry butt, świeżych beczkach z amerykańskiego dębu i refill hogshead. Nikka from the barrel została stworzona aby pokazać bogactwo aromatów i smaków, które daje beczka, w tym celu butelkowana jest też z wyższą mocą 51,4%. W nosie złożona, pełna aromatów lilii, moreli, goździków i skóry. W ustach potężna, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami przypraw, dębiny, dojrzałych brzoskwiń i karmelizowanych jabłek. Finisz długi, złożony z lekko słoną nutą, pełen nut dojrzałych śliwek i brzoskwiń, dębiny i wanilii.

Mackmyra Bruks

Whisky wydana została w 2010 roku. Początkowo leżakowana jest w beczkach po bourbonie, następnie w beczkach po sherry i trochę czasu w baryłkach wykonanych ze świeżego dębu szwedzkiego. Jest to whisky lekka, łagodna, owocowa i kwiatowa. Wyczuwalne nuty gruszek, jabłek oraz owoców cytrusowych. Średniej długości orzeźwiający finisz.

West Cork 12YO Rum Finish

Limitowana, jedna z najstarszych dostępnych whisky single malt z najdalej na południe położonej irlandzkiej destylarni West Cork. Przez 12 lat dojrzewała w beczkach po bourbonie, a następnie przez okres ok. 110 dni była finiszowana w beczkach po karaibskim rumie. W nosie aromaty słodu, kokosa, miodu,rodzynek i marcepanu. W ustach słodka i lekko pikantna z wyczuwalnymi nutami suszonych owoców, wanilii, słodu jęczmiennego, orzechów i przypraw. Długi słodko-pikantny finisz.

Jakie fryzury królują w Londynie?

Ludzie od wizerunku, kreatorzy mody i styliści są zgodni: klasyka zawsze jest na czasie. Nie ma jednak wątpliwości, że w obrębie kanonu klasycznej elegancji obserwujemy również pewne zmiany. W Warszawskiej Izbie Lordów bacznie śledzimy trendy widoczne w światowym barberingu, aby sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających Klientów. W czasie Lords’ Day 2018 szlifowaliśmy techniki strzyżenia włosów i brody pod okiem profesjonalnych trenerów z Pall Mall Barbers. Christian Hayden i Sareet Sailesh Shah dzielili się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniem z codziennej pracy

Zapraszamy na wyjątkową degustację whisky przygotowaną specjalnie dla Klientów Warszawskiej Izby Lordów. W czasie Lords’ Day 2018 nasi przyjaciele z Whisky and Wine Place zaprezentują unikalną selekcję whisky z różnych regionów świata. W czasie degustacji będzie można poznać: Nikka from the barrel Wyjątkowy blend będący kompozycją blisko 100-u różnych rodzajów whisky: single malt z Miyagikyo i Yoichi oraz grain whisky produkowanej z kukurydzy. Whisky dojrzewała głównie w beczkach po bourbonie, a także w beczkach sherry butt, świeżych beczkach z amerykańskiego

LORDS’ DAY 2018

W najbliższą niedzielę 22. kwietnia zapraszamy naszych klientów, sympatyków i przyjaciół na drugą edycję Lords’ Day, czyli corocznego święta Warszawskiej Izby Lordów. W planach wydarzenia: 1. Spotkanie z Christianem Haydenem i Sareetem Sailesh Shahem, barberami, którzy przyjadą do nas prosto z londyńskiego Pall Mall Barbers 2. Niedzielny „walk in”, czyli jedyna okazja w roku, żeby skorzystać z usług bez zapisów. Przez cały dzień Master Barberzy Pall Mall Barbers oraz Warszawskiej Izby Lordów będą do dyspozycji gości. 3. Wyjątkowa degustacja whisky