fbpx

Co nowego?

Zapraszamy na wyjątkową degustację whisky przygotowaną specjalnie dla Klientów Warszawskiej Izby Lordów. W czasie Lords’ Day 2018 nasi przyjaciele z Whisky and Wine Place zaprezentują unikalną selekcję whisky z różnych regionów świata.

W czasie degustacji będzie można poznać:

Nikka from the barrel

Wyjątkowy blend będący kompozycją blisko 100-u różnych rodzajów whisky: single malt z Miyagikyo i Yoichi oraz grain whisky produkowanej z kukurydzy. Whisky dojrzewała głównie w beczkach po bourbonie, a także w beczkach sherry butt, świeżych beczkach z amerykańskiego dębu i refill hogshead. Nikka from the barrel została stworzona aby pokazać bogactwo aromatów i smaków, które daje beczka, w tym celu butelkowana jest też z wyższą mocą 51,4%. W nosie złożona, pełna aromatów lilii, moreli, goździków i skóry. W ustach potężna, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami przypraw, dębiny, dojrzałych brzoskwiń i karmelizowanych jabłek. Finisz długi, złożony z lekko słoną nutą, pełen nut dojrzałych śliwek i brzoskwiń, dębiny i wanilii.

Mackmyra Bruks

Whisky wydana została w 2010 roku. Początkowo leżakowana jest w beczkach po bourbonie, następnie w beczkach po sherry i trochę czasu w baryłkach wykonanych ze świeżego dębu szwedzkiego. Jest to whisky lekka, łagodna, owocowa i kwiatowa. Wyczuwalne nuty gruszek, jabłek oraz owoców cytrusowych. Średniej długości orzeźwiający finisz.

West Cork 12YO Rum Finish

Limitowana, jedna z najstarszych dostępnych whisky single malt z najdalej na południe położonej irlandzkiej destylarni West Cork. Przez 12 lat dojrzewała w beczkach po bourbonie, a następnie przez okres ok. 110 dni była finiszowana w beczkach po karaibskim rumie. W nosie aromaty słodu, kokosa, miodu,rodzynek i marcepanu. W ustach słodka i lekko pikantna z wyczuwalnymi nutami suszonych owoców, wanilii, słodu jęczmiennego, orzechów i przypraw. Długi słodko-pikantny finisz.

Izba Lordów w rezydencji Ambasadora UK

8. listopada zespół Warszawskiej Izby Lordów miał przyjemność uczestniczyć w wyjątkowym wydarzeniu organizowanym przez Ambasadę Brytyjską w Warszawie. Ambasador Jej Królewskiej Mości Jonathan Knott w ramach „British Themed Style & Grooming Reception” zaprosił do swojej rezydencji znakomitych gości, koneserów męskiego stylu, dziennikarzy i blogerów, słynących z dobrego gustu i zamiłowania do męskiej elegancji. Wybitni specjaliści w swoich dziedzinach przybliżyli zgromadzonym gościom tajniki swojego rzemiosła. Maciej Zaremba – znany i ceniony warszawski krawiec opowiedział dlaczego w swojej pracy postawił na brytyjskie tkaniny.

PORADNIK: Pielęgnacja brody krok po kroku

Tym razem na warsztat bierzemy brody i męski zarost. Aby mieć gwarancję, że broda w każdej sytuacji będzie się świetnie prezentowała nie wystarczy regularna wizyta u barbera. Zarost wymaga codziennej pielęgnacji. W przeciwnym wypadku włosy stają sztywne, suche i nieprzyjemne w dotyku. Wysusza i łuszczy się także skóra twarzy, co powoduje swędzenie. Kluczem do posiadania pięknej, zadbanej brody jest więc odpowiednie nawilżenie zarówno samego zarostu jak i skóry. Mycie Pierwszym elementem dbania o brodę jest jej codzienne mycie. Włosy oraz

IZBA LORDÓW POP-UP BARBER SHOP

Z dumą prezentujemy nasz kolejny projekt – Izba Lordów Pop-Up Barber shop, czyli w pełni funkcjonalny, mobilny barber shop, który może stać się interesującym elementem każdego wydarzenia. Pełen wachlarz usług barberskich, profesjonalna kadra specjalistów, doskonała obsługa i znakomite kosmetyki od teraz także w wydaniu POP-UP. Zapraszamy do współpracy!