Co nowego?

Dzień dobry TVN w Warszawskiej Izbie Lordów

W poniedziałek, 5 września Warszawska Izba Lordów gościła ekipę Dzień Dobry TVN.
Nasz Master Barber Adrian Madejski oraz nasi wąsaci klienci – Arkadiusz i Jakub wypowiadali się w kwestii pielęgnacji męskiego zarostu. Dzielili się swoimi doświadczeniami, anegdotami i opowiadali o tym jak każdego dnia dbają o swój zarost. Emisja już w środę, 21 września. Zapraszamy do obejrzenia.

PORADNIK: Pielęgnacja brody krok po kroku

Tym razem na warsztat bierzemy brody i męski zarost. Aby mieć gwarancję, że broda w każdej sytuacji będzie się świetnie prezentowała nie wystarczy regularna wizyta u barbera. Zarost wymaga codziennej pielęgnacji. W przeciwnym wypadku włosy stają sztywne, suche i nieprzyjemne w dotyku. Wysusza i łuszczy się także skóra twarzy, co powoduje swędzenie. Kluczem do posiadania pięknej, zadbanej brody jest więc odpowiednie nawilżenie zarówno samego zarostu jak i skóry. Mycie brody Pierwszym elementem dbania o brodę jest jej codzienne mycie. Włosy

Jakie fryzury królują w Londynie?

Ludzie od wizerunku, kreatorzy mody i styliści są zgodni: klasyka zawsze jest na czasie. Nie ma jednak wątpliwości, że w obrębie kanonu klasycznej elegancji obserwujemy również pewne zmiany. W Warszawskiej Izbie Lordów bacznie śledzimy trendy widoczne w światowym barberingu, aby sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających Klientów. W czasie Lords’ Day 2018 szlifowaliśmy techniki strzyżenia włosów i brody pod okiem profesjonalnych trenerów z Pall Mall Barbers. Christian Hayden i Sareet Sailesh Shah dzielili się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniem z codziennej pracy

Zapraszamy na wyjątkową degustację whisky przygotowaną specjalnie dla Klientów Warszawskiej Izby Lordów. W czasie Lords’ Day 2018 nasi przyjaciele z Whisky and Wine Place zaprezentują unikalną selekcję whisky z różnych regionów świata. W czasie degustacji będzie można poznać: Nikka from the barrel Wyjątkowy blend będący kompozycją blisko 100-u różnych rodzajów whisky: single malt z Miyagikyo i Yoichi oraz grain whisky produkowanej z kukurydzy. Whisky dojrzewała głównie w beczkach po bourbonie, a także w beczkach sherry butt, świeżych beczkach z amerykańskiego